Ziarul electronic al arădenilor

Iohannis: „Trebuie să decidem dacă mergem pe drumul democrației sau al corupției“

Președintele Klaus Iohannis a declarat că recentele inițiative promovate de Guvern în ceea ce privește legislația penală ar fi avut drept consecință nu doar scăderea în intensitate a luptei anticorupție, ci și repercusiuni grave asupra spețelor aflate în competența Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

„Recentele inițiative ale Executivului în ceea ce privește modificarea legislației penale ar fi avut drept consecință nu numai scăderea în intensitate a luptei anticorupție, ci și repercusiuni grave și asupra spețelor aflate în competența DIICOT“, a spus Iohannis, în discursul susținut la prezentarea bilanțului pe anul trecut al Direcției.

El a apreciat promptitudinea cu care instituția a reacționat în mod public, semnalând faptul că “adoptarea unor asemenea acte normative ar crește riscul apariției unor condiții favorizante pentru fenomenele infracționale”.

Șeful statului a indicat că profesionalismul, integritatea și independența sunt valori care caracterizează activitatea procurorilor DIICOT, ca și a tuturor magistraților din România, subliniind că acestea trebuie protejate și promovate, pentru că sunt valori inerente statului de drept și unei societăți democratice europene.

„România se află într-un moment de răscruce și împreună trebuie să decidem pe ce drum vom merge de acum înainte: pe drumul democrației, statului de drept și al justiției independente, sau pe drumul corupției, lipsei de profesionalism și al abuzurilor instituționale“, a subliniat Klaus Iohannis.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.