Ziarul electronic al arădenilor

Iohannis: România nu este pregătită pentru o instituţie a Primei Doamne

iohannisPreşedintele Klaus Iohannis a mărturisit, luni, că a fost „foarte bucuros“ când a citit rezultatul sondajului cu privire la opinia românilor referitoare la soţia sa, însă a precizat că nu ar trebui creată o instituţie a Primei Doamne.

„Eu în continuare nu cred că România este pregătită pentru o instituţie a Primei Doamne. Prima doamnă există, este soţia mea, Carmen, şi recunosc că sunt foarte bucuros, am fost foarte bucuros când am citit rezultatul sondajului, dar nu cred că trebuie instituţionalizată această chestiune“, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Majoritatea românilor au o părere pozitivă despre soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, şi consideră că ar fi un lucru bun ca aceasta să îşi asume un rol mai vizibil în societatea românească, în special prin implicarea în acte de caritate, iniţiative culturale sau educaţionale, potrivit unui sondaj INSCOP.

Astfel, 26,1% dintre români declară că au o părere foarte bună despre Carmen Iohannis, iar 41,9% o părere bună.

Cercetarea relevă că 57,3% dintre români cred că ar fi un lucru bun ca prima doamnă să îşi asume un rol mai vizibil în societatea românească, în timp ce 23,2% consideră că nu ar fi un lucru bun, iar 19,5% nu ştiu sau nu răspund.

Barometrul INSCOP – Adevărul despre România a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 23-30 aprilie.

Volumul eşantionului a fost de 1.085 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.