Ziarul electronic al arădenilor

Iohannis: „PSD-ALDE a băgat ţara în criză, fiindcă nu a ştiut să guverneze“

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, după ceremonia de depunere a jurământului de către noul Cabinet, că PSD-ALDE a băgat ţara în criză, după primele şase luni de guvernare, fiindcă nu a ştiut să guverneze.

„Aţi băgat ţara în criză“, a spus Iohannis.

„Domnule prim-ministru, onoraţi miniştri, va doresc mult succes.  Noi, românii, şi dumneavoastră, Guvernul, avem mare nevoie de un succes guvernamental. Au trecut abia şase luni de când ne-am întâlnit aici pentru a învesti un Guvern PSD-ALDE după ce au fost câştigate alegerile parlamentare de către această coaliţie.

O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime şase luni ar putea suna – aţi băgat ţara în criză fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi. Că a fost vina sau că este vina fostului prim-ministru, care nu s-a pus singur acolo, dar din păcate nu a ştiut să plece singur, sau a altcuiva, nu e o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii”, a spus şeful statului, după ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni.

El a mai spus că Guvernul Grindeanu nu va rămâne în istorie pentru mandatul scurt, ci pentru Ordonanţa 13.

„Fostul guvern nu va rămâne în istorie pentru scurtimea mandatului, ci va rămâne în istorie pentru nefericita Ordonanţă 13, iar coaliţia PSD – ALDE prin faptul că şi-a demis prin moţiune de cenzură propriul govern“, a afirmat şeful statului.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.