Ziarul electronic al arădenilor

Iohannis a pierdut aproape 1.500 de fani pe Facebook, după desemnarea noului premier

Presedintele Klaus Iohannis a pierdut aproape 1.500 de fani pe pagina oficială de Facebook, de la momentul anunţului făcut miercuri, la ora 17.30, cu privire la desemnarea Vioricăi Dăncilă, propusă de PSD, pentru postul de prim-ministru.

Dacă la momentul anunţului Klaus Iohannis avea peste 1.815.300 de fani pe pagina oficială de Facebook, acum are în jur de 1.813.800.

Decizia sa a provocat comentarii precum: “Tocmai v-aţi pierdut votul din partea mea la următoarele alegeri”, “Totul e un vid”, “Să vă fie ruşine, pentru cei cu principii sănătoase sunteţi de domeniul trecutului!”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri seară că mai dă o şansă PSD şi o nominalizează pe Viorica Dăncilă pentru postul de premier, decizie care a stârnit critici din partea opoziţiei. USR arăta că este regretabil că preşedintele Klaus Iohannis a ratat şansa de a limita dezastrul produs de PSD, că a ratat şansa de a-şi folosi atribuţiile constituţionale legitime de a desemna un premier decent, subliniind că „o altă şansă pentru PSD înseamnă că România rămâne din păcate şi în perioada următoare pradă capriciilor medievale ale unui Liviu Dragnea care ne împinge cu fiecare zi mai departe de Europa”.

De asemenea, comunitatea Corupţia Ucide a reacţionat faţă de decizia preşedintelui, spunând că şeful statului a făcut “un gest inacceptabil de complicitate cu PSD”. “Lupta noastră rămâne aceeaşi. Miza noastră rămâne aceeaşi. Ne vedem sâmbătă, la Piaţa Universităţii!”, este mesajul transmis de Corupţia Ucide.

Klaus Iohannis a pierdut un număr important de fani – peste 10.000 – şi în februarie 2016, din cauza declaraţiei sale în urma evacuării televiziunilor Antena Group de către ANAF.

Întrebat atunci de reporterul Antena 3 despre acţiunea ANAF în cazul Antenelor, Klaus Iohannis a declarat: “Eu cred că aţi ajuns într-o situaţie neplăcută şi inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă”. El a mai spus că a constatat din discuţii pe care le-a avut că există deschidere la factorii de decizie în acest caz.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.