Ziarul electronic al arădenilor

Iohannis în Parlament: „Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor“

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că PSD, după ce a câştigat alegerile, a avut „o strategie tip kamikaze“, prima grijă fiind să se ocupe de „dosarele penalilor“.

„Cum s-a ajuns aici, la numai o lună după alegeri? În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie, dar după aceea, cu o ciudată strategie tip kamikaze, a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societăţii româneşti. A promis în campanie ceva şi primele zile s-a apucat de altceva. Pohta ce-aţi pohtit, grija ce-aţi avut-o se vede că nu a fost cea din campanie. Nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate. Grija primă a fost să (…) vă ocupaţi de dosarele penalilor şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi. Asta e situaţia, unii mulţumiţi, unii nemulţumiţi“, a afirmat Iohannis.

El a arătat că ar fi dorit, „în condiţii normale“, ca la început de mandat parlamentar, să vorbească despre lucruri importante pentru România.

„Aş fi putut să vă vorbesc despre centenar. În 2018 vom sărbători 100 de ani de când există statul român modern. Aş fi putut să vorbesc, poate, despre proiectul de ţară. Cu toţii (…) ne dorim, în definitiv, o Românie puternică şi prosperă.

Cu toţii ne dorim ca României să-i meargă mai bine, dar vremurile nu sunt obişnuite şi suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în stradă. Naţiunea e în alertă, e vie, e atentă şi foarte nemulţumită. O importantă cercetare sociologică realizată în ultimele trei zile arată că aproape 80% dintre români consideră că ţara merge în direcţia greşită“, a mai spus Iohannis.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.