Ziarul electronic al arădenilor

Iohannis: Nu intenţionez să promovez instituirea unui aşa numit lockdown după alegeri

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, miercuri, că nu intenţionează să promoveze instituirea unei carantine la nivel naţional după alegeri.

„Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet, nu există nicio intenţie de a intra în lockdown după alegeri. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional“, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, începând cu 20 noiembrie, se observă o tendinţă de scădere a evoluţiei infecţiilor cu noul coronavirus, în contextul carantinării zonale.

„Am analizat cu precădere măsurile privind carantina zonală şi în acest sens am solicitat INSP o analiză privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantinate. Datele furnizate relevă, în primul rând, că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a evoluţiei infecţiilor, acest lucru se reflectă în numărul cazurilor săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a gradului de pozitivare“, a mai spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Iohannis  a prezentat o analiză a situaţiei privind evoluţia epidemiei în oraşele carantinate.

El a arătat că s-a ajuns pe un palier şi tendinţa este de scădere.

„Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi că populaţia a respectat aceste măsuri, ceea ce ne oferă motive de optimism. Este un început. Nu am învins virusul. Măsurile rămân în vigoare“, a precizat Iohannis.

Potrivit acestuia, carantinarea zonală va fi impusă acolo unde situaţia o va impune.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.