Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Iohannis nu acceptă nominalizarea PSD pentru funcţia de premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu acceptă propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să ocupe funcţia de premier.

„Am decis să nu accept propunerea ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru“, a spus Iohannis.

„Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumetele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”, a declarat preşedintele.

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE a înaintat la consultările de săptămâna trecută propunerea ca fostul ministru al Dezvoltării Regionale în guvernul Ponta, Sevil Shhaideh, de religie musulmană, să fie desemnată ca prim-ministru al României.

UPDATE

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi, că până miercuri seara, cel târziu joi, va lua o decizie ca urmare a respingerii de către preşedintele Iohannis a nominalizării lui Sevil Shjaideh pentru funcţia de premier.

Dragnea a spus că nu va ezita să ceară suspendarea preşedintelui. Liderul PSD, Liviu Dragnea a spus că după ce s-a consultat cu colegii săi vrea să “cumpănească foarte bine” pentru că nu este o decizie uşoară.

Anunţul a fost  făcut de preşedintele PSD la Palatul Parlamentului, la patru ore de la declaraţiile preşedintelui Iohannis, care a cerut PSD-ALDE să facă o nouă nominalizare pentru funcţia de şef al Guvernului, ca urmare a respingerii lui Sevil Shhaideh.

Preşedintele Iohannis nu a oferit niciun argument în declaraţia sa, care a durat un minut.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.