Ziarul electronic al arădenilor

Iohannis: Marea miză a anului 2016 este reconstrucţia încrederii în politică

pr.-iohannisPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului că marea miză a anului viitor este reconstrucţia încrederii în politică, arătând că şi-ar dori ca 2015 să fie anul în care a început schimbarea modului de a face politică.

„Marea miză a anului 2016 este reconstrucţia încrederii în politică şi în capacitatea sa de a da direcţia dorită“, a spus Iohannis în faţa parlamentarilor, în mesajul pe care îl adresează la un an de mandat.

El a arătat că îşi doreşte ca anul acesta să fie catalogat drept anul în care a început schimbarea modului de a face politică.

„Despre anul 2015 s-ar putea spune multe, iar peste ani istoricii şi analiştii vor avea perspective diferite. S-ar putea spune că a fost anul în care pentru prima dată în România s-a introdus votul prin corespondenţă. A fost anul unei schimbări de Guvern şi al instalării unui Cabinet de tehnocraţi.

Ceea ce mi-aş dori eu ca peste timp să se spună despre 2015 este însă altceva, că a fost anul în care a început schimbarea modului de a face politică în România, anul care a însemnat deschiderea către societate şi începutul înnoirii clasei politice“, a spus şeful statului.

El a subliniat că este timpul schimbării.

„Depinde de noi toţi dacă răspundem la aceste aşteptări ale societăţii. Vă invit să fim împreună în acest demers, pentru a reconstrui încrederea în instituţiile democratice şi în capacitatea politicii de a produce lucruri bune pentru cetăţeni“, a completat Iohannis.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.