Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru.

Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care şeful statului le-a avut cu liderii partidelor parlamentare.

„Noi nu ne dorim să blocăm România, ci să mergem mai departe, să rezolvăm problemele României. Am decis deja să fac deja o desemnare pentru a mişca lucrurile.Astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt în faţa Parlamentului cu o echipă guvernamentală şi cu un program de guvernare”, a declarat preşedintele.

UPDATE

Premierul desemnat Florin Cîţu a declarat că nominalizarea sa de către preşedintele Klaus Iohannis îl onorează şi îl încarcă de responsabilitate şi a anunţat că împreună cu Ludovic Orban va demara negocierile pentru a forma o nouă majoritate.

„Aş vrea să mulţumesc domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, vreau să mulţumesc preşedintelui PNL, Ludovic Orban, pentru susţinere şi pentru încredere. Este o propunere care mă onorează şi care mă încarcă de responsabilitate. În baza acestei desemnări voi avea discuţii cu partidele parlamentare pentru constituirea unei majorităţi împreună cu Ludovic Orban, voi avea în plan un calendar al negocierilor.

Fac parte din echipa guvernamentală condusă de  Ludovic Orban şi din echipa PNL. Desemnarea mea este o garanţie a continuităţii în guvernare a PNL, dar şi a orientării strategice a partidului pentru depesedizarea României. În cel mai scurt timp voi înainta Parlamentului lista guvernului şi a programului de guvernare şi sper că de data aceasta PSD nu va mai tergiversa calendarul”, a declarat Cîţu după nominalizarea sa de către preşedinte.

La rândul său, Ludovic Orban a declarat că este o decizie extrem de importantă care are ca obiectiv deblocarea situaţiei care este creată de PSD şi de „prelungirile sale instituţionale”.

Potrivit liderului PNL, decizia preşedintelui este conformă cu dorinţa PNL

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.