Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Iohannis amână desemnarea premierului după Crăciun

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în zilele următoare va avea discuţii în legătură cu concluziile consultărilor cu partidele, iar desemnarea va avea loc după Crăciun”.

„Consultările s-au încheiat după două zile, consultările, precizez cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziţia de prim-ministru: PSD–ul a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP-ul l-a propus pe domnul Tomac.

Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliţie majoritară în Parlament, o coaliţie formată de PSD, ALDE şi UDMR. În consecinţă, în zilele următoare, voi avea discuţii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun. Şi în acest context daţi-mi voie să va spun tuturor Sărbătorti fericite. La mulţi ani!”, a declarat şeful statului.

UPDATE

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că îi pare rău că preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut astăzi anunţul pentru desemnarea premierului, spunând că Parlamentul era pregătit şi ar fi finalizat procedurile pentru numire în 48 de ore.

„Am luat notă de anunţul preşedintelui. Noi eram pregătiţi ca azi să facă anunţul. Îmi pare rău că nu a fost făcut anunţul astăzi. Fiecare cu ritmul lui. Probabil vrea să discute mai mult cu doamna Shhaideh”, a declarat Dragnea, la Parlament.

Liderul PSD a adăugat că este important ca Guvernul să fie instalat în acest an.

„Eram pregătiţi ca mâine, poimâine să votăm Guvernul în Parlament”, a mai spus Dragnea.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.