Ziarul electronic al arădenilor

Investiții de 600.000 euro. Gazon hibrid pe Stadionul „Motorul“

Primăria Arad a anunțat că va investi aproximativ 600.000 de euro pentru modernizarea Stadionului „Motorul“, iar echipa UTA va juca primele două meciuri din acest an pe Arena Gloria.

„Primăria Arad va asigura condițiile de desfășurare a activității competiționale a echipei de fotbal UTA în acest sezon pe arena Gloria, începând din luna martie. În paralel, municipalitatea va realiza investiții de modernizare la stadionul Motorul pentru sezonul 2017-2018, care va găzdui meciurile de fotbal până la finalizarea șantierului noului Stadion Municipal «Francisc Neuman»“, a anunțat, miercuri, Călin Bibarț, viceprimar al municipiului, și Alexandru Meszar, reprezentant al echipei UTA.

Meszar a precizat că, în urma consultărilor cu reprezentanții UTA, aceștia au decis ca echipa să joace primele două partide din acest an tot pe «Motorul», această perioadă de timp fiind necesară pentru reamenajarea gazonului arenei de atletism Gloria.

De asemenea, pentru public vor fi instalate tribune cu o capacitate de aproximativ 2.000 locuri.

„În ceea ce privește investițiile prevăzute de Primărie în acest an pentru modernizări la Stadionul Motorul, acestea au în vedere terenul de joc și creșterea capacității tribunelor până la 4.000 locuri, astfel încât aici să se poată desfășura inclusiv meciuri de liga 1. Suprafața de joc de la stadionul Motorul se va amenaja în premieră în România printr-un un sistem nou de gazon hibrid (natural și artificial), tehnologie folosită de marile cluburi de fotbal din Europa. Valoarea estimată a investițiilor este de aproximativ 600.000 de euro“, a mai spus Călin Bibarț, viceprimar al municipiului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.