Ziarul electronic al arădenilor

Investiții ce vor fi realizate în Arad, în 2016

DSC_0390Peste 39 de milioane lei din Bugetul general de venituri și cheltuieli al municipiului Arad pentru 2016 vor fi alocate pentru investiții noi în modernizarea căilor rutiere, construcții, spații verzi și altele.

Conform proiectului de hotărâre, care urmează să fie supus votului în Consiliul Local Municipal, Bugetul general al municipiului Arad pentru acest an este în sumă de 441.235.000 lei la venituri și 563.987.000 lei la cheltuieli.

„În linii mari, bugetul municipiului Arad pentru anul 2016 este identic cu cel din 2015. Şansa bugetului din 2016 este că avem mai mulţi bani la investiţii. Un procent de 25 la sută din valoarea investiţiilor o reprezintă lucrările noi. Este important să declaşăm noi lucrări pentru dezvoltarea municipiului Arad, astfel încât noul ciclu pe care l-am propus pentru următorii zece ani, 2016 – 2026, să se vadă începând cu acest an”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Primarul Falcă a făcut, miercuri, o prezentare a proiectului de buget și a investițiilor care vor fi făcute în acest an în municipiul Arad.

Astfel, unul dintre cele mai mari proiecte care va începe în anul 2016 este cel privind regenerarea urbană.

„Un proiect care se adresează celor 60.000 de oameni care locuiesc la blocuri, care va aduce confort în jurul acestor blocuri, modernizarea trotuarelor, a drumurilor, a parcărilor, a locurilor de joacă şi a spaţiilor verzi. Mai mult de atât, vom avea parcări supraterane în zonele respective, astfel încât putem defini acest proiect ca fiind un proiect mare al Aradului, care se va derula pe o durată de 4 ani, care va schimba radical imaginea publică a cartierelor de blocuri”, a declarat Gheorghe Falcă.

Proiectul privind regenerarea urbană a spatiilor din zona blocurilor de locuințe cuprinde cartierele Alfa, Faleza Mureș, Confecții, Micălaca, Vlaicu și Centru, inclusiv zona protejată din municipiu.

De asemenea, pe lista investiţiilor noi din municipiul Arad se află reabilitarea Unităţii Militare din cartierul Gai, unde vor fi mutați militarii din Cetatea Aradului.

În acest an vor începe lucrările de reabilitare termică la clădirea Colegiului Naţional „Preparandia – Dimitrie Ţichindeal“ şi la clădirea Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

În bugetul investiţiilor noi a fost cuprinsă amenajarea unui complex sportiv în zona Câmpul Liniştii, dar gazonul şi a instalaţia de irigare de la Stadionul „Francisc Neuman“.

Totodată, vor fi alocaţi bani pentru extinderea sistemului de canalizare menajeră în cartierele din municipiul Arad.

Falcă a mai anunțat că, în 2016, va începe amenajarea legăturii rutiere între strada Cometei şi Centura de Nord a municipiului.

Printre investițiile începute anii trecuți, și care vor continua și în acest an, se numără Parcul Reconcilierii româno-maghiare, reabilitarea fațadei la clădirea Filarmonicii de Stat, dar și amenajarea pistelor pentru biciclete.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.