Ziarul electronic al arădenilor

Investiție. Un spital va fi construit în Arad

Conducerea Consiliului Județean a anunțat că face demersuri pentru construirea unui spital în Arad, în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență, care va reuni specialităţile Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie.

Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, a spus, luni, că, săptămâna viitoare, la ședința Consiliului Judeţean, bugetul de venituri-cheltuieli al judeţului va fi rectificat pentru demararea documentaţiei tehnice.

„Investiţia va fi finanţată de Compania Naţională de Investiţii, care l-a cuprins în lista-sinteză a instituţiei. În urma câtorva runde de consultări cu specialiştii din domeniu, medici, administraţie publică, Consiliul Judeţean a găsit o soluţie profesionistă pentru reunirea tuturor specialităţilor de Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie sub acelaşi acoperiş“, a spus Cionca.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad  a mai afirmat că investiţiile în zona clinică de Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie vor fi mult mai vizibile în momentul realizării noului spital.

„Noul spital va avea secţii de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, Chirurgie Infantilă, Pediatrie şi se va construi în curtea Spitalului Judeţean. Valoarea estimată a investiţiei este de 40,2 milioane de euro. În şedinţa operativă de astăzi (luni – n.r.) a Consiliului Judeţean s-a discutat despre alocarea fondurilor necesare iniţierii documentaţiei tehnice pentru realizarea investiţiei. Medicii ne-au relatat nevoile din acest domeniu sensibil. O parte din clădirea actuală a Spitalului Matern este revendicată de foştii proprietari, astfel că nu putem realiza acolo investiţii substanţiale. Apreciez implicarea conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă în acest proiect şi a medicilor secţiilor de Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie. Este o muncă de echipă şi rezultatele se văd”, a mai declarat Iustin Cionca

Președintele CJ Arad a mai adăugat că investiţia anunţată nu este însă singura pregătită de Consiliul Judeţean.

„Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, două proiecte ale Consiliului Judeţean Arad au fost aprobate spre finanţare, ceea ce va însemna încă două spitale noi în judeţ: unul de Psihiatrie, la Căpâlnaş, şi unul de Oncologie, în municipiu. De asemenea, prin Programul Operaţional Regional se vor face investiţii în secţiile Boli Infecţioase şi, tot din fonduri europene, Consiliul Judeţean va investi substanţial în refacerea Secţiei Cardiologie“, a precizat Iustin Cionca.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.