Ziarul electronic al arădenilor

Investiție pentru modernizarea Depoului de tramvaie

Aproximativ 2,5 milioane lei este valoarea investiției care va fi făcută pentru modernizarea infrastructurii Depoului de tramvaie de la UTA, banii fiind asigurați dintr-un împrumut BERD și din bugetul municipiului Arad.

Contractul de modernizare a infrastructurii Depoului de tramvaie a fost semnat, vineri, de primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Conform municipalității, din cele aproape 2,5 milioane lei se vor achiţiziţiona mijloacele fixe.

Astfel, vor fi cumpărate opt vinciuri electrice mobile cu comandă centrală pentru ridicarea vagonului de pe boghiuri, o instalaţie pentru schimbarea agentului de răcire din sistemul de aer condiţionat, un sistem de control al acumulatorilor din vagon, un dispozitiv de măsurare a forţei de închidere a uşilor tramvaiului, o platformă mobilă de ridicare pentru reparaţii făcute sub vagon, o maşină de spălat cu jet de apă caldă pentru curăţare, o instalaţie de încărcare cu nisip uscat a nisiparelor, un echipament de compactare, un polizor portabil şi un aparat portabil de măsurare a profilului şinei şi roţilor.

Valoarea totală a bunurilor achiziţionate în lotul I de investiții este de 1.084.000 lei (fără TVA).

Bunurile incluse în lotul II de investiţii sunt: o platformă de lucru amplasată la nivelul plafonului tramvaiului, o instalaţie de alimentare a tramvaiului cu tensiune de lucru (750 V CC), o macara pivotantă şi o instalaţie din hala de spălare. Valoarea investiţiei pentru acest lot este de 1.410.000 lei (fără TVA).

Depoul de tramvaie de la UTA a fost construit 1962–1974, având în prezent dotările tehnologice specifice perioadei şi tipurilor de tramvaie TATRA T4R respectiv a celor de producţie DUWAG (1960–1969) de tipul GT6, GT8.

„Investiţiile propuse în cadrul acestui proiect au fost mai mult decât necesare, în condiţiile în care dotările au un grad ridicat de uzură şi nu mai corespund cerinţelor actuale“, se arată într-un comunicat de presă, remis de Primăria Municipiului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.