Ziarul electronic al arădenilor

Investiție de 10,8 milioane lei, la Pecica. Zonă de agrement pe 5 hectare

Administrația locală din orașul arădean Pecica a anunțat realizarea unui parc, pe o suprafață de aproximativ 5 hectare, care va cuprinde, printre altele, terenuri de sport, o fântână arteziană și aparate de fitness, investiția fiind estimată la 10,8 milioane de lei.

În cursul zilei de vineri, primarul orașului Pecica, Petru Antal, şi administratorul public Monica Velici, au prezentat proiectul intitulat „Îmbunătățirea mediului urban prin: reconversia si refuncţionalizarea unor terenuri neutilizate în vederea realizării de parcuri publice”, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

Conform autorităților, scopul proiectului este îmbunătățirea mediului urban, revitalizarea orașului Pecica, reconversia terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din oraș, în scopul reducerii poluării aerului, reducerea zgomotului, în vederea susținerii și promovării unui mediu curat pentru populație și vizitatori/turiști.

„Vom amenaja un parc de aproape 5 hectare în vecinătatea Fermei de Bivoli, cu spaţii verzi, terenuri de sport, o fântână arteziană, aparate de fitness, printre care şi pentru persoane cu handicap, mobilier urban, toalete ecologice şi internet gratuit.
Proiectul, în valoare de 10,8 milioane de lei, din care 98% este finanţat de UE, va fi finalizat până în primăvara anului 2020 şi este destinat mai ales tinerilor pecicani“, a declarat Petru Antal, primarul oraşului Pecica.

Valoarea totală a proiectului este de 10.828.431, din care finanțarea nerambursabilă este în valoare de 9.658.535 (98%), iar contribuția proprie de 1.169.896 lei, a mai precizat primarul din Pecica.

Petru Antal a mai spus că data la care urmează să fie finalizat proiectul este 29 februarie 2020.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.