Ziarul electronic al arădenilor

Între viol şi sex forţat

Şeful FMI a fost acuzat de viol de către o cameristă. Chestia e groasă – nu chestia lu’ șefu FMI, ci întreaga situaţie – astfel că acuzatul a fost arestat, i s-a refuzat cauţiunea şi apoi, cică, l-au supravegheat în permanenţă să nu-şi pună capăt zilelor.

Teofil Grădinaru

Apoi i s-a acceptat cauţiunea şi acum e în arest la domiciliu. Bun, astea le cam ştiţi de la televizor…

Dar, dacă tot rămânem la subiectul FMI, ia să facem o corelaţie cu România. Şi la noi a venit unul de la FMI, ne-a cam siluit, nu l-a arestat nimeni, dar cauţiunea tot o plătim. Noi, toţi românii! Ăsta cică nu e viol, ci sex forţat.

Şi atunci cum vine asta? E România mai prejos decât o menajeră? Are mai puţine drepturi? E Franks ăsta mai presus decât însuşi şeful lui? Grele întrebări, dar mai grele sunt răspunsurile.

În fapt, dacă studiem cele două dosare, în paralel, să ştiţi că justiţia lor şi analiza noastră cam au dreptate fiecare. Acolo a cam fost viol, chiar dacă nefinalizat că, deh, are şi omul cela o vârstă.

La noi, în schimb, nu se prea poate numi sex forţat pentru că nu ne-a forţat nimeni. Poate criza economică, dar alte ţări au găsit alte soluţii. Practic, domnul ăla cu găuri în pantofi a fost luat drept expert, nicidecum drept soluţie singulară. Iar dacă ne trebuiau experţi dn străinătate înseamnă că noi nu ştim câte „prune” avem în traistă.

Prin analogie, găsim la poporul român o formă de automasochism şi obedienţă pe care nu le găsim la camerista respectivă. Suntem mult mai dispuşi la a primi avansuri nefireşti decât orice alt popor.

Guvernul ne spune că măsurile propuse de FMI şi acceptate fără opunere de România au fost necesare. Da, sunt de acord până într-un punct. Dar aceleaşi măsuri puteam să le luăm fără să ne împovărăm financiar.

Puteam să le luăm nu de acum, ci de câţiva ani, ca să nu spun că nu trebuia să ajungem aici. Ştim şi noi că administraţia geme de nepotism, că societăţi de stat precum CFR sau Termoficare sunt bugetofage, că avem mai mulţi asistaţi decât muncitori.

Ştim toate astea, nu trebuie să vină Franks sau alt specialist ca să ne spună. Problema e că noi stăm şi aşteptăm întotdeauna de la alţii să ne îndrume, fie c-au fost turcii, habsburgii sau ruşii, fie că sunt acum, în lumea modernă, organismele financiare.

Vorba aia, ne place violul şi protestăm doar atunci când nu am fost violaţi ca lumea.

Că doar nu suntem cameriste…

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.