Ziarul electronic al arădenilor

Intră în vigoare noul Mers al Trenurilor

Noul Mers al Trenurilor va intra în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 decembrie) şi va fi valabil până în 8 decembrie 2018.

CFR Călători anunţă că, pe unele rute, durata cătătoriei va fi mai scurtă decât în prezent şi vor fi introduse trenuri noi. De luni, vor circula Trenurile Zăpezii către staţiunile montane din mai multe judeţe.

Potrivit CFR Călători, noul Mers al Trenurilor întră în vigoare sâmbătă noapte şi zilnic se vor afla în circulaţie între 1.200 şi 1.300 de trenuri, în funcţie de perioada din an.

De exemplu, de luni, vor circula Trenurile Zăpezii către destinaţii montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani (staţiunile Straja şi Parâng).

În zilele de weekend, biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia – Braşov şi retur) au reduceri între 31% şi 56%. În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2018, de luni până joi, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor fi reduse cu 25%.

Odată cu intrarea în vigoare a noului program de circulaţie a trenurilor, la garniturile IR 1633 şi IR 1632 Bucureşti Nord – Braşov, care vor circula permanent, timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ 20 minute faţă pe mersul de tren actual, durata de parcurs fiind de 2 ore şi 25 de minute.

De asemenea, sunt introduse în circulaţie trenurile IR 1784 şi IR 1785 Bucureşti Nord– Piteşti cu legătură în Curtea de Argeş pentru fluidizarea traficului de călători, cu respectarea intervalului de o oră pe această rută. Pentru persoanele care fac naveta pe Valea Prahovei şi pe ruta Bucureşti Nord – Piteşti programul se va menţine astfel încât să poată fi preluat traficul existent.

De asemenea, zilnic, la interval de aproximativ două ore, va exista legătură feroviară Bucureşti – Aeroport şi retur.

CFR Călători anunţă noutăţi şi pentru sezonul estival. Trenurile Soarelui vor asigura în perioada sezonului estival 2018 legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării. Garniturile care vor circula pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa îşi vor menţine duratele reduse de parcurs, de aproximativ 2 ore.

În plus, va circula o nouă pereche de trenuri pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa şi retur pentru preluarea călătorilor din Capitală pentru litoral şi retur.

Legătura cu Delta Dunării este asigurată prin trenurile directe IR 1688 şi IR 1689 Tulcea Oraş – Bucureşti Nord. Pe durata verii acestea circulă zilnic, iar în extrasezon vor circula în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Compania anunţă că lucrările la infrastructura feriviară vor continua şi în 2018.

”Lucrările se efectuează pentru creşterea performanţelor infrastructurii feroviare şi a serviciilor oferite călătorilor. În funcţie de evoluţia acestor lucrări, în circulaţia trenurilor pot surveni unele întârzieri sau alte modificări punctuale”, anunţă CFR Călători.

Şi în anul 2018, pasagerii vor putea călători în afara ţării zilnic, cu trenuri directe din Bucureşti Nord către Viena (de la 39 Euro pe sens) şi Budapesta (de la 29 Euro pe sens), Chişinău (19 euro pe sens), iar în sezonul estival către Sofia şi Salonic. Din Viena există posibilităţi de călătorie către orice destinaţie europeană.

De asemenea, oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta şi din Timişoara (de la 15 Euro pe sens), Cluj Napoca (de la 15 Euro pe sens) şi Braşov (de la 19 Euro pe sens).

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2017-2018” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 15 lei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.