Ziarul electronic al arădenilor

Intervenții pentru diminuarea efectelor furtunii, în municipiul Arad

Zeci de intervenții în tot municipiul în urma furtunii înregistrate vineri seara.

Tot weekend-ul, Direcția Edilitară prin Serviciul Edilitar și Biroul Spații Verzi, Mediu au primit solicitări pentru degajarea copacilor doborâți de furtună, a indicatoarelor rutiere puse la pământ, a cablurilor rupte sau a altor elemente de construcţie desprinse de pe clădiri.  Chiar și în cursul zilei de luni, 28 iunie, au continuat să fie înregistrate sesizări din partea arădenilor, la care se răspunde în cel mai scurt timp.

Este foarte important ca cetățenii să ofere cât mai multe detalii, iar dacă este posibil să trimită și fotografii, pentru a optimiza, în mod coordonat și raționalizat, suportul logistic necesar remedierii situațiilor semnalate.

Cu ajutorul operatorului de salubritate stradală, a societăților subordonate Consiliului Local, dar și cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului  Arad, s-a intervenit la ridicarea țiglelor desprinse de pe acoperișuri, dar și a cărămizilor sau a altor elemente decorative desprinse de pe fațadele clădirilor.

În alte zone ale orașului, cum ar fi strada Inului, Bulevardul Decebal, Bulevardul Nicolae Titulescu, în cartierul Confecții și la intrarea în Depoul CTP s-au ridicat de pe domeniul public acoperișurile care, desprinse de vânt, au ajuns fie pe trotuar, fie pe partea carosabilă.

Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Parcurile arădene au fost și ele afectate de intensitatea fenomenului meteo înregistrat în seara zilei de 25 iunie: crengi rupte și copaci puși la pământ. S-a intervenit în cel mai scurt timp în Parcul Pădurice, Parcul „Zsolt Török“, Parcul Europa, pe Faleza Mureșului,  precum și în multe zone din toate cartierele municipiului.

Întrucât echipele edilitare intervin și la această oră pentru a diminua efectele furtunii, a fost suspendată până joi, 1 iulie, programarea telefonică pentru ridicarea resturilor vegetale de la platformele edilitar gospodărești.

În această perioadă, echipele de ridicare deșeuri verzi se vor deplasa organizat în toate cartierele.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE 2 Acoperişuri luate de vijelie şi copaci rupţi, după o furtună puternică în județul Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.