Ziarul electronic al arădenilor

Intervenție la -16 grade pentru salvarea unui câine

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au intervenit, joi dimineața, pentru salvarea unui câine care a încercat să traverseze balta Ghilin, însă gheața s-a rupt, iar acesta a căzut în apă.

Solicitarea a fost făcută de paznicul unei firme din apropierea bălții Ghilin. Acesta a sunat la 112 și a anunțat că un câine ce aparține firmei a vrut sa traverseze balta pe gheață. Însă, gheța s-a rupt, iar câinele a căzut în apă.

„A fost alertat echipajul de căutare salvare a Detașamentului Arad, format din patru subofiteri, plt. maj. Romeo Negrilă, plt. maj. Ionel Pașca, plt. maj. Florin Macovei și sg. maj.  Alin Ochiș. La sosirea echipajului, câinele se afla la aproximativ 50 de metri de mal, în apă, printre sloiurile de gheață. Subofițerii au spart gheața pe o porțiune de aproximativ 50 de metri, au înaintat cu barca și au recuperat câinele. Acesta a fost predat proprietarului“, a informat ISU Arad.

Conform sursei citate, intervenția pentru salvarea câinelui a avut loc în jurul orei 6.00, când la Arad se înregistrau -16 grade, însă temperature resimițită de corpul uman era de -28 grade.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.