Ziarul electronic al arădenilor

Întârzieri la programul „Lapte și corn“, în județul Arad

Autorităţile judeţene din Arad întârzie, la fel ca în anii anteriori, să aplice programul „Lapte şi corn”, în acest moment fiind distribuit doar laptele, în timp ce pentru cornuri şi fructe nu au fost semnate contractele cu furnizorii, proces care ar mai putea dura câteva săptămâni.

În cazul furnizării laptelui, toate contractele au fost câştigate de o singură firmă, SC Simultan SRL, cu subcontractant SC Ar Linia Tea SRL.

După două săptămâni de la începerea noului an şcolar, cei peste 42.000 de elevi şi preşcolari din Arad beneficiari ai programului „Lapte şi corn” primesc doar laptele, pentru că nu au fost încheiate procedurile de licitaţie şi pentru livrarea cornurilor.

Într-un răspuns transmis la solicitarea News.ro, reprezentanţii Biroului de presă al Consiliului Judeţean Arad arată că procedura pentru livrarea cornurilor este în faza de desemnare a câştigătorilor licitaţiei pentru cele patru zone în care a fost împărţit judeţul. Până când produsele de panificaţie vor ajunge la copii, ar mai putea trece câteva săptămâni, pentru că se aşteaptă încheierea perioadei în care pot fi depuse contestaţii, iar apoi se vor semna contractele.

Pentru furnizarea laptelui în şcoli, s-a încheiat câte un acord-cadru valabil trei ani pentru fiecare din cele patru zone în care este împărţit judeţul, suma maximă prevăzută a fi cheltuită fiind de 16.923.095 lei fără TVA.

Pentru zona Arad, valoarea maximă stabilită este de 9.898.435 lei fără TVA, corespunzător unui număr maxim de 13.746.438 porţii (în trei ani).

Pentru zona Chişineu-Criş, valoarea produselor lactate a fost stabilită la 2.299.710 lei fără TVA (3.194.042 porţii), pentru zona Lipova se vor cheltui 1.501.917 fără TVA în trei ani (2.085.997 porţii), iar pentru zona Ineu suma este de 3.223.033 fără TVA (4.476.435 porţii).

Deşi au fost organizate licitaţii pentru fiecare din cele patru zone, un singur ofertant a câştigat dreptul de furnizare a produselor lactate, respectiv SC Simultan SRL, cu subcontractant SC Ar Linia Tea SRL, iar produsele au ajuns la copii din 21 septembrie.

În cazul produselor de panificaţie, se estimează că vor fi cheltuiţi cel mult 8.226.019 lei fără TVA în decurs de trei ani.

În fiecare an, autorităţile arădene au întârziat furnizarea laptelui şi cornului către copii, iar în 2016 produsele au ajuuns în şcoli şi grădiniţe abia la sfârşitul lunii noiembrie.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.