Ziarul electronic al arădenilor

Întâlnirea dintre Falcă și Dâncu pe tema CET, fără rezultat

cet-arad-300x188Primarul Gheorghe Falcă a avut o întâlnire cu vicepremierul Vasile Dâncu, pentru deblocarea fondurilor guvernamentale pentru CET, și i-a acuzat pe cei de la PSD că „au făcut ca Aradul să nu primească bani pentru Centrală“.

Falcă a afirmat că vicepremierul nu știa că Aradul nu a primit bani pentru CET.

„Am avut o întâlnire cu vicepremierul României, Vasile Dâncu. Dânsul a fost surprins că Aradul nu a primit bani pentru CET, în luna decembrie 2015, aşa cum alte opt oraşe au primit. (…) În primele 6 luni ale anului nu poate să existe rectificare de buget la nivel naţional, de aceea am convenit cu domnul Dâncu să avem o întâlnire cu Ministerul de Finanţe să vedem cum compensăm faptul că Guvernul României, în mandatul domnului Ponta, nu a acordat bani pentru CET Arad. Nici în 2012, nici în 2013. Au fost acordate 7,8 milioane de lei în 2014 şi niciun leu în 2015“, a declarat, marți, Gheorghe Falcă.

Primarul i-a acuzat pe social-democrații arădeni că au intervenit pentru blocarea finanțării pentru CET.

„Eu cred că cineva de la PSD a intervenit să se oprească finanţarea pentru CET Arad. Lipsa de intervenţie a domnului Căprar şi a oamenilor de la PSD a făcut ca Aradul să nu primească bani pentru CET în timpul guvernării Ponta“, a mai declarat Gheorghe Falcă.

Într-un comunicat de presă transmis în cursul zilei de marți, deputatul Dorel Căprar, președintele PSD Arad, a afirmat că „Falcă nu îşi asumă paternitatea dezastrului produs la CET Arad şi repetă obsesiv că Guvernele, indiferent de culoarea politică sunt datoare să-i finanţeze experimentele sinistre de la CET, făcute pe spatele arădenilor“.

„Documentele de la Ministerul Finanţelor şi răspunsul oficial de la nivel guvernamental demonstrează că banii pe care îi invocă de mai mult timp ca o datorie a Guvernului faţă de Arad sunt de fapt bani pierduţi din cauza incompetenţei administraţiei pe care o conduce. De 12 ani, primarul Aradului ascunde adevărul cetăţenilor pentru a-şi masca neputinţa şi incompetenţa”, a spus deputatul Dorel Căprar.

Săptămâna trecută, primarul Gheorghe Falcă a acuzat Prefectura, deputații PSD și o parte a mass-mediei că doresc ca din banii cetăţenilor să se plătească datoriile CET Arad.

Falcă a susținut că „există o campanie vizavi de ceea ce se întâmplă, astăzi, la CET Arad“.

CITITI SI: Primarul Falcă s-a supărat pe ziariști, prefect și PSD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.