Ziarul electronic al arădenilor

Întâlnire pe tema drumului expres Arad-Oradea, la Consiliul Județean Arad

Consiliul Județean Arad a găzduit, miercuri, o nouă întâlnire pe tema drumului expres Arad – Oradea.

Au participat președinții Consiliilor Județene Arad și Bihor, Iustin Cionca, respectiv Ilie Bolojan, reprezentantul firmei de proiectare care execută studiului de fezabilitate și proiectul tehnic al drumului expres, ambii vicepreședinți ai Consiliului Județean Arad, primarul și viceprimarul Aradului, precum și primarii localităților care urmează să fie traversate de drumul expres Arad – Oradea.

„Căutăm cele mai bune locuri pentru realizarea urcărilor pe drumul expres, astfel încât să punem în valoare și potențialul zonelor industriale din municipiu și pe al celor din județ. Drumul expres Arad – Oradea trebuie, în viziunea mea, să crească mobilitatea către locurile de muncă și spre punctele de trecere a frontierei, și să asigure o legătură mai rapidă între municipiile Arad și Oradea”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Conform proiectului, drumul expres va străbate județele Bihor și Arad, cu o lungime totală de aproximativ 134,5 km, și va avea profil de autostradă. Valoarea estimată a proiectului este de 1 miliard de euro.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Drumul expres Arad – Oradea, parte a proiectului Via Carpatia

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.