Ziarul electronic al arădenilor

Întâlnire de lucru între prefect și parlamentarii arădeni

Prefectul județului Arad, Toth Csaba, a avut inițiativa convocării unei întâlniri de lucru cu parlamentarii arădeni, pentru a le expune acestora o serie de problematici din activitatea Instituției Prefectului.

Alături de prefectul Toth Csaba și de subprefecții Doru Sinaci și Vasile Cătană, la întâlnirea desfășurată în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ au participat parlamentari arădeni și reprezentanți ai celor care, din motive obiective, nu au putut participa.

„Mă bucur că parlamentarii arădeni, din toate partidele politice, precum și reprezententul minorității bulgare în Camera Deputaților, au răspuns pozitiv invitației noastre și pe această cale doresc să le mulțumesc pentru participare și implicarea în temele discutate. Consider că am purtat discuții constructive despre activitățile pe care le derulăm în fiecare zi alături de instituțiile partenere, cum ar fi campania de vaccinare și eforturile de limitare a răspândirii COVID-19, combaterea pestei porcine africane sau aplicarea unor reglementări din sfera fondului funciar.

Domniile lor au manifestat deschidere pentru sprijinirea eforturilor noastre și preocupare pentru cea mai importantă activitate ce se desfășoară atât în Arad, cât și la nivel național sau mondial: campania de vaccinare împotriva virusul SARS-CoV-2, aspecte pentru care, de asemenea, țin să le mulțumesc în mod public. Consider că este de bun augur să avem aceste întâlniri atunci când este cazul, astfel încât domnii parlamentari să cunoască în mod direct activitatea instituției și să colaborăm în beneficiul cetățenilor”, a declarat prefectul județului Arad, Toth Csaba.

Pe agenda discuțiilor au fost următoarele teme:

  1. Efoturile pentru limitarea răspândirii COVID-19; derularea campaniei de vaccinare;
  2. Măsuri luate pentru combaterea efectelor pestei porcine africane la nivelul Județului Arad și discuții asupra oportunității modificării legislației în vigoare;
  3. Legile fondului funciar, probleme identificate de juriștii Instituției Prefectului – Județul Arad și de alți specialiști din domeniu;
  4. Proiectele de Hotărâre de Guvern elaborate de Instituția Prefectului – Județul Arad și Consiliul Județean Arad în vederea obținerii fondurilor necesare pentru refacerea unor obiective afectate de calamități naturale.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.