Ziarul electronic al arădenilor

Iniţiativă legislativă pentru reducerea numărului de parlamentari

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a anunţat că partidul său a depus o nouă iniţiativă legislativă pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, afirmând că vor aduce “un milion de români pentru a-i convinge pe cei din PSD să nu mai sfideze voinţa majorităţii cetăţenilor”.

Tomac mai spune că PMP va cere spriinul USR, criticând PNL că a votat împotrivă la precedenta iniţiativă pentru reducerea numărului demnitarilor.

„Am depus din nou în Parlament iniţiativa legislativă privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Vom începe o campanie naţională pe acest subiect, pentru că credem că cei aproape 10 milioane de români care au ieşit în stradă şi au spus că vor un Parlament cu mai puţini parlamentari şi mai eficienţi au dreptate. Cred că a sosit timpul ca parlamentarii responsabili să coboare printre oameni, să meargă în popor şi să ceară sprijinul cetăţenilor activi pentru a scăpa de această majoritate toxică”, a spus Eugen Tomac.

Tomac a mai spus că PMP va cere sprijinul USR pentru această iniţiativă legislativă, dar nu şi al celor de la PNL, argumentând că liberalii au votat împotrivă la ultima iniţiativă legislativă de reducere a numărului parlamentarilor împotrivă.

„Vom cere sprijinul în mod clar colegilor de la USR . Celor de la PNL nu le vom cere sprijinul dintr-un motiv foarte simplu – pentru că anul acesta această lege a fost dezbătută în Parlament, iar PSD şi PNL au votat împotriva reducerii numărului de parlamentari la 300. Inţiativa a fost depusă în legislatura trecută de către mine şi am fost surprins că atât în comisiile de specialitate, cât şi în plenul de la Senat şi Cameră, PSD şi PNL au votat împotriva reducerii numărului de parlamentari, dar sperăm ca cei din USR să se alăture acestui demers pe care îl vom lansa”, a susţinut el.

De asemenea, Tomac invită oamenii să se alăture PMP în acest demers, pentru că referendumul de reducere a numărului parlamentarilor trebuie respectat, chiar dacă a avut loc acum 8-9 ani. El mai spune că, dacă e nevoie, PMP va aduce “un milion de români pentru a-i convinge pe cei din PSD să nu mai sfideze voinţa majorităţii cetăţenilor”.

„Credem că este nevoie de o campanie naţională în care să-i invităm pe cetăţeni să se implice alături de noi, pentru că un referendum trebuie respectat, chiar dacă s-a desfăşurat în urmă cu 8-9 ani. Cred că atunci când cetăţenii vor conştientiza cât de important este acest proiect, vom reuşi să punem presiunea necesară pe politicieni din toate partidele pentru a trece acest proiect important. Dacă va fi nevoie, vom aduce în faţa Parlamentului şi un milion de români pentru a-i convinge pe cei din PSD să nu mai sfideze voinţa majorităţii cetăţenilor”, a continuat acesta.

Întrebat în ce va consta campania naţională de reducere a numărului de parlamentari la 300, Eugen Tomac a spus că se vor face dezbateri publice în toate judeţele unde se vrea reducerea numărului aleşilor, iar pentru asta este nevoie de implicarea întregii societăţi.

„Întâi vom face dezbateri publice în toate judeţele din ţară, unde vom invita cetăţeni care cred că numărul parlamentarilor trebuie redus la 300. Sunt prea mulţi şi, mai mult decât atât, cred că este nevoie de o implicare a întregii societăţi civile în acest demers. Vrem ca dezbaterea aceasta legată de reforma parlamentară să nu rămână doar în faza de iniţiativă şi la stadiul de slogan politic sau electoral.

Cred că toată societatea trebuie să conştientizeze cât de toxic a ajuns Parlamentul şi această reformă parlamentară poate începe printr-o acţiune consistentă a întregii societăţi, iar noi suntem dispuşi să ne asumăm, împreună cu celelalte organizaţii care susţin deja proiectul nostru, o dezbatere pe această temă”, a conchis Tomac.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.