Ziarul electronic al arădenilor

Informare meteo. Vreme caniculară în Vestul țării

Vremea va deveni caniculară în majoritatea zonelor din țară, în următoarele zile, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Potrivit meteorologilor, luni, vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară după-amiaza local în vest și izolat în centru și sud-vest, unde și indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși ușor pragul critic de 80.

Cerul va fi mai mult senin și doar după-amiaza, în zona montană înaltă din masivele sudice, cu totul izolat, vor fi posibile ploi trecătoare. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26…28 de grade pe litoral și 36…37 de grade în Banat și Crișana, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 12 și 22 de grade.

Marți, vremea se va menține călduroasă în aproape toată țara, iar în vest, nord-vest, local în centru și izolat în rest, după-amiaza va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

Cerul va fi mai mult senin și doar cu totul izolat la munte, în a doua parte a zilei, vor fi condiții de ploaie trecătoare. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27…29 de grade în sudul litoralului și până în jurul valorii de 37 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 13 și 23 de grade.

Miercuri, vremea va deveni caniculară după-amiaza în majoritatea regiunilor, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, mai ales în zonele de câmpie și podiș.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea și sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 grade pe litoral și 38 de grade in Banat, Crisana si in sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12…13 grade în depresiuni și până în jurul a 24 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.