Ziarul electronic al arădenilor

Informare meteo. Ploi, lapoviţă şi ninsoare

Meteorologii au transmis, sâmbătă, o nouă informare şi anunţă că în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării va ploua şi va fi lapoviţă, apoi va ninge şi se va depune strat de zăpadă, iar în sudul şi sud-estul ţării de sâmbătă noapte va fi ploi, dar şi lapoviţă şi ninsoare.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis o nouă informare meteorologică valabilă de sâmbătă de la ora 11.00, până duminică, la ora 20.00.

În acest interval, în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării vor fi precipitaţii moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie şi lapoviţă, apoi vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă.

În regiunile sudice şi sud-estice precipitaţii locale se vor semnala în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi în prima parte a zilei de duminică şi vor fi ploi, dar trecător şi lapoviţă sau ninsoare. La munte, ninsorile se vor extinde, iar vântul va sufla cu putere. Temporar vântul se va intensifica şi în zonele joase, cu viteze în medie de 45-55 de kilometri la oră.

Tot sâmbătă, ANM a transmis o atenţionare cod galben pentru ninsori însemnate cantitativ în toate zonele de munte.

Atenţionarea va fi în vigoare de sâmbătă de la ora 15.00, până duminică la ora 16.00. În acest interval, în toate zonele de munte vor fi ninsori local însemnate cantitativ şi cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze care vor depăşi 60-70de kilometri la oră, iar pe creste peste 80-90 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.