Ziarul electronic al arădenilor

Informare meteo: Ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului

Vremea va fi ploioasă în acest sfârşit de săptămână, ploile fiind însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, iar pe arii restrânse va cădea grindină, anunţă meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Într-o informare meteo emisă vineri, specialiştii ANM anunţă că, începând de sâmbătă dimineaţă, de la ora 10.00, şi până duminică seară, la ora 21.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Astfel, vor fi  ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, iar pe arii restrânse va cădea grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi pe arii mai extinse pe parcursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

În vestul, nordul şi centrul ţării, instabilitata atmosferică se va semnala începând de vineri seară, dar numai pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.