Ziarul electronic al arădenilor

Informare meteo. Caniculă și ploi în vestul țării

vremeaAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat că de joi până duminică va fi caniculă în toată ţara, temperaturile vor ajunge la 37 de grade în Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Ploi şi vijelii de scurtă durată se pot produce joi şi vineri în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar sâmbătă şi duminică în est, centru şi zona de munte.

Potrivit informării transmise de ANM, în regiunile extracarpatice, valul de căldură se va extinde, începând de joi, şi se va intensifica.

În zonele de câmpie şi podiş din Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, vremea va fi caniculară, în orele amiezii se vor înregistra local temperaturi maxime de 36-37 de grade, iar în cursul nopţii minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Câmpia Română, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, local vor fi averse, izolat torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină, în zilele de joi şi vineri mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar sâmbătă şi duminică îndeosebi în est, centru şi zona de munte.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.