Ziarul electronic al arădenilor

Inedit. Concert de colinde la Gara din Arad

colinde garaGALERIE FOTO&VIDEO Corul Academic al Filarmonicii de Stat din Arad a susținut, miercuri seara, un concert de colinde în holul principal al Stației CFR, în fața a peste 200 de oameni, printre care și numeroși călători.

Conform organizatorilor, Compania Națională de Căi Ferate „CFR“ SA, acest concert a fost este dedicat arădenilor, călătorilor, dar şi angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în Staţia CFR Arad, dar şi celor care şi-au desfăşurat activitatea în această staţie, precum şi în memoria angajaţilor CFR care au plecat din această lume.

„Cu ocazia vizitei ministrului Transporturilor la Arad s-a pus în discuţie promovarea acestei staţii CFR, ţinând cont că este o clădire modernizată şi, în acelaşi timp, un obiectiv istoric care merită şi trebuie promovat“, a spus Ioan Lascău, șeful Stației CFR Arad.

Concertul de colinde din holul Staţiei CFR Arad a durat aproximativ o oră, iar printre colindele interpretate de Corul Academic al Filarmonicii de Stat din Arad, dirijat de Robert Daniel Rădoiaş, s-au numărat „Iată, vin colindători”, de Tiberiu Brediceanu, „Praznic luminos”, de Timotei Popovici, „La Vifleem colo-n jos”, de Nicolae Lungu, „Colindiţa”, de Emil Monţia, „O, ce veste minunată!”, de Dumitru G. Kiriac.

La concertul de colinde a participat și primarul Aradului, Gheorghe Falcă. „În 2011, când am prezentat proiectul de modernizare a acestei clădiri, toată lumea a zis că e vorba despre un film SF şi că nu crede în minuni. Vreau să ştiţi că Aradul a produs o minune şi oamenii care au lucrat aici, care astăzi nu se văd, trebuie apaludaţi, pentru că astăzi avem cea mai frumoasă gară din România. De asemenea, cei care au accesat proiectul de modernizare a liniei ferate Curtici-Arad-Simeria, prin care s-a modernizat şi această clădire, merită toate felicitările, pentru că sunt români, au lucrat cum trebuie şi putem demonstra că ştim să facem lucruri bune”, a spus Gheorghe Falcă în fața celor prezenți la concert.

Şefului Staţiei CFR Arad, Ioan Lascău, a spus că se doreşte organizarea unui astfel de concert de colinde și în anii următori.

„Sperăm ca acest eveniment să nu fie singurul şi să organizăm în fiecare an un concert de colinde în această clădire”, a spus Ioan Lascău.

text&foto&video: actualitati-arad.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.