Ziarul electronic al arădenilor

A încetat mandatul primarului din Ghioroc

popi-morodan-300x200Prefectura Arad a emis un ordin de încetare a mandatului de primar al lui Corneliu Popi Morodan, deoarece acesta a părăsit partidul pe listele căruia a candidat și câștigat Primăria comunei Ghioroc.

Prefectul județului Arad, Cosmin Pribac, a emis, în data de 28 aprilie, un ordin prin care se constată „încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al comunei Ghioroc pentru domnul Popi Morodan Corneliu“.

„Ordinul a fost emis în baza prevederilor corespunzătoare din legile: 393/2004 (art. 15, alin. 2, lit. g˄1), 14/2003 (art. 8, alin. 2), 363/2004 și a referatului secretarului comunei Ghioroc. Ordinul poate fi atacat la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare“, se arată într-o informare a Prefecturii județului Arad.

Corneliu Popi Morodan a fost ales primar al comunei Ghioroc pe listele PSD, însă, la alegerile locale din acest an va candida pentru un nou mandate pe listele PNL.

Conform legii, dacă primarul în funcție părăsește partidul pe listele căruia a candidat și obținut mandatul, acesta își pierde funcția.

Primarul în funcție își poate păstra funcția, doar dacă este demis din partidul pe listele căruia a candidat și câștigat mandatul.

CITITI SI: Popi-Morodan: „Am ales să candidez în echipa care a fost alături de comuna Ghioroc”

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.