Ziarul electronic al arădenilor

Începe stârpirea șobolanilor din centrul Aradului

Acțiunile de combatere a șobolanilor din zona centrală a Aradului vor începe săptămâna viitoare, iar Primăria le cere proprietarilor imobilelor din centrul oraşului să combată şi ei şobolanii, care s-ar înmulţi în subsoluri.

Numeroase fotografii şi filmuleţe cu şobolani care aleargă ziua în parcurile din centrul oraşului Arad au fost publicate pe reţelele de socializare, oamenii criticând municipalitatea pentru că nu a făcut deratizarea periodică.

Majoritatea filmuleţelor postate în special pe Facebook sunt făcute în parcurile de pe bulevardul Revoluţiei, chiar în vecinătatea Primăriei Arad, acolo unde pot fi observate de către trecători familii întregi de şobolani. Rozătoarele aleargă prin iarbă ziua, lângă o staţie de tramvai foarte utilizată, provocând reacţii de dezgust şi indignare.

Reprezentanţii Primăriei anunţă că abia săptămâna viitoare au loc acţiuni de deratizare, invocând procedurile întârziate de atribuire a contractului.

„Acţiunile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie au fost mult întârziate din cauza lipsei unui contract între municipalitate şi un operator specializat. Cu toate că procedura de achiziţie a serviciilor a fost lansată în luna august a anului trecut, ea a fost contestată în repetate rânduri. Acest lucru a împiedicat Primăria Arad să încheie un contract“, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

Autorităţile locale le cer proprietarilor imobilelor din centrul oraşului să combată şi ei şobolanii, care s-ar înmulţi în subsoluri, în caz contrar existând riscul ca acţiunea de deratizare ce va avea loc pe domeniul public să nu fie eficientă.

Contactaţi de News.ro, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au declarat că nu au aplicat nicio sancţiune Primăriei pentru că nu a făcut deratizări, invocând faptul că nu au fost depuse sesizări scrise la sediu.

În bugetul local pentru 2018 s-a prevăzut cheltuirea a 500.000 de lei pentru servicii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare.

CITITI SI: USR prezintă: Menajerie cu șobolani în plin centrul Aradului

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.