Ziarul electronic al arădenilor

Începe procesul lui Nicolae Ioțcu

iotcu-300x196Procesul în care preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioțcu, este judecat pentru trafic de influenţă va începe săptămâna viitoare, la Tribunalul Timiş.

Astfel, primul termen în procesul în care Nicolae Ioțcu va fi judecat pentru trafic de influență a fost programat pentru data de 10 septembrie, la ora 9.00.

Alături de Ioțcu vor fi judecați în același dosar și Adrian Nedelciu, fost director tehnic la Consiliului Judeţean Arad, şi Alin Mircea Pătraşcu, directorul firmei Medicare Technics.

Nicolae Ioțcu a fost trimis în judecată de DNA Timișoara la data de 13 august, pentru trafic de influență, alături de directorul executiv al Direcției Tehnice Investiții din CJA, Adrian Nedelciu, acuzat tot de trafic de influență.

În același dosar a fost trimis în judecată și Alin Pătrașcu, administrator în cadrul Medicare Technics SA, pentru comiterea a două infracțiuni de cumpărare de influență.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Timiș și nu la cel din Arad, după o solicitare făcută de DNA, pentru ca dosarul să fie judecat în altă parte decât în județul condus până la flagrant de Ioțcu.

Nicolae Ioțcu va fi judecat în stare de arest la domiciliu, el fiind eliberat din arest preventiv în ziua de 21 august.

Ioţcu a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită. „În data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediară (reprezentând o nouă tranşă din suma totală de 40.000 de euro), inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani“, au menționat procurorii anticorupție în ordonanța de reținere.

Nicolae Ioțcu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Arad, în urma unui ordin emis de prefectul județului.

CITITI SI:

Nicolae Ioțcu, în arest la domiciliu

Nicolae Ioțcu a fost trimis în judecată

Sechestru pe banii lui Nicolae Ioțcu

Nicolae Ioțcu, suspendat din funcția de președinte al CJ Arad

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.