Ziarul electronic al arădenilor

Începe înscrierea în Programul Loteria Vizelor 2021. Care sunt noile condiţii

Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat că perioada de aplicare pentru programul Loteria Vizelor DV-2021, desfăşurat de Departamentul de Stat, începe miercuri, 2 octombrie, de la ora 19.00, ora României, cetăţenii români putând să aplice pentru una dintre cele de vize până marţi, 5 noiembrie, ora 19.00, ora României.

Cererile de înregistrare pentru programul Loteria Vizelor DV-2021 pot fi transmise începând de miercuri, 2 octombrie, ora 19.00 (ora României) şi până marţi, 5 noiembrie, ora 19.00 (ora României), transmite Ambasada SUA la Bucureşti.

Înregistrările sunt acceptate doar electronic prin site-ul www.dvlottery.state.gov.

Un element de noutate în cadrul noii sesiuni de aplicare, este cerinţa de a include numărul paşaportului solicitantului principal, ţara care l-a emis şi data de expirare.

„Această cerinţă se referă doar la solicitantul principal şi nu la dependenţii acestuia. Participanţii care nu vor include datele paşaportului vor fi descalificaţi. De asemenea, participanţii vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, conformă cu cerinţele publicate în instrucţiunile programului DV-2021. Înregistrările trimise care conţin aceleaşi fotografii folosite în programul DV din anul precedent (DV-2020) vor fi descalificate“, transmite Ambasada SUA.

„Departamentul de Stat administrează anual programul de imigrare «Diversity Visa» mandatat prin lege. Secţiunea 203(c) a Legii de Imigrare şi Naţionalitate (INA) stabileşte o clasă de imigranţi cunoscută ca «diversity immigrants» din ţările cu rate mici de imigrare în Statele Unite de-a lungul istoriei.

Participanţii care sunt selecţionaţi în cadrul programului de loterie («selectees») trebuie să îndeplinească cerinţe simple, dar stricte, pentru a se putea califica pentru o viză DV. Departamentul de Stat determină persoanele selecţionate printr-o tragere la sorţi aleatorie făcută de un computer. Departamentul de Stat distribuie vizele DV pe şase regiuni geografice şi nicio ţară nu poate primi într-un an mai mult de 7 procente din numărul total de vize DV“, arată Departamentul de Stat al SUA.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.