Ziarul electronic al arădenilor

Începe curățenia de toamnă în municipiul Arad. PROGRAM

Primăria Arad a anunţat că, în perioada 10 septembrie – 9 noiembrie, se va desfășura acțiunea edilitară „Curățenia de Toamnă 2018“, în toate cartierele din municipiu.

Conform Primăriei Arad, această acțiune se va desfășura în parteneriat cu societatea civilă, dar și cu operatori de servicii edilitare.

„În cadrul «Curățeniei de Toamnă 2018», echipele edilitare vor efectua următoarele activități: măturat de străzi, spălat de străzi, spălat platforme gospodărești, toaletări, recepări, tăieri arbori, tuns gard viu, lucrări de întreținere canalizare pluvială, curățare guri de scurgere, înlocuit grătare, guri de scurgere din materiale compozite, înlocuit capace cămine de vizitare din materiale compozite, înlocuit capace cămine de vizitare, reparații și întreţinere iluminat public, înlocuire corpuri de iluminat defecte, înlocuire becuri arse, remedieri defecte de rețele, verificare funcționare iluminat public și nu în ultimul rând, întreținere și reparații locuri de joacă“, a informat Primăria Arad.

De asemenea, vor fi organizate acțiuni de colectare deșeuri DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.

„Va exista o campanie de informare în toate cartierele vizate și sperăm ca pe parcursul celor opt săptămâni, parteneriatul cu asociațiile de locatari să se concretizeze într-o acţiune de curăţenie complexă. Îi sfătuim pe cetăţeni ca, în cazul în care au obiecte care nu le mai sunt necesare şi pe care în mod curent operatorul de salubritate nu le preia, să profite de această ocazie şi să se adreseze echipelor edilitare implicate în campania de curăţenie”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Față de anii anteriori, fiecărei zone îi vor fi alocate câte cinci zile, după următorul program:

Centru: 10 – 14 septembrie

Alfa, inclusiv cartierul Pârneava: 17 – 21 septembrie

Confecții, inclusiv cartierul Silvaș: 24 – 28 septembrie

Calea Romanilor, inclusiv cartierul Drăgășani: 1 – 5 octombrie

Aurel Vlaicu, stânga, inclusiv cartierul Bujac: 15 – 19 octombrie

Aurel Vlaicu, dreapta, inclusiv cartierul Gai: 22 – 26 octombrie

Micălaca 100 – 200: 29 octombrie – 2 noiembrie

Micălaca 300 – 500: 5 – 9 noiembrie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.