Ziarul electronic al arădenilor

Începe curățenia de primăvară în Arad – PROGRAM

curateniePrimăria Arad va demara, la începutul lunii martie, o campanie de curățenie de primăvară în municipiu, iar înainte de începerea lucrărilor vor fi organizate întâlniri cu locuitorii din zonele vizate.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că, anul acesta, campania de curățenie de primăvară va începe la data de 1 martie, urmând să fie finalizată în 22 aprilie.

„În timpul curăţeniei de primăvară se vor executa lucrări de măturat stradal, spălat stradal, spălat platforme gospodăreşti, toaletări de arbori, tuns gard viu, curăţire a spaţiilor verzi, reparare a mobilierului urban. De asemenea, vor fi înlocuite corpuri de iluminat, vor fi remediate defecţiunile la reţeaua de iluminat. Totodată, vor fi refăcute marcajele stradale, vor fi efectuate plombări ale carosabilului, dar și verificări şi înlocuiri de indicatoare rutiere. De asemenea, în cadrul curăţeniei de primăvară va avea loc colectarea deşeurilor electrice şi electrocasnice de la populație“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai anunțat că, înainte de începerea lucărilor, în fiecare cartier, vor fi organizate întâlniri cetăţeneşti.

„În cadrul celor 16 întâlniri cetățenești se vor prezenta Planul Urbanistic General al oraşului, proiectul privind regenerarea urbană a cartierelelor, proiectul privind reabilitarea termică a blocurilor cu fonduri europene, dar şi alte proiecte care se vor derula cu fonduri europene. La aceste întâlniri, cetăţenii vor putea să adreseze întrebări reprezentanţilor administraţiei locale“, a mai menționat Falcă.

Primarul Aradului a făcut și un apel către cetăţeni şi organizaţii non-guvernamentale pentru a sprijini această campanie.

„Vom încheia un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean ca să putem să facem curăţenie şi în jurul unităţilor de învăţământ. De asemenea, invităm ONG-urile să sprijine companiile care se ocupă de curăţenia de primăvară”, a spus Gheorghe Falcă.

Curățenia de primăvară 2016 – PROGRAM

Alfa: 1– 3 martie

Micălaca, zona 300: 4 – 7 martie

Micălaca, zona 100: – 200 8 – 11 martie

Micălaca, zona 500-700: 12 – 15 martie

Vlaicu stânga: 16 – 19 martie

Vlaicu dreapta: 21– 24 martie

Aradul Nou: 25 – 28 martie

Sânicolaul Mic: 29 – 30 martie

Confecții, Cadaș, Silvaș: 31 martie – 1 aprilie

Grădiște: 2 – 4 aprilie

6 Vânători: 5 – 6 aprilie

Calea Romanilor: 7– 8 aprilie

Centru dreapta (zona delimitată de Bd. Revoluției, Polivalentă, străzile Praporgescu, Iuliu Maniu, Ineului, Mărțișor, Bihorului): 9– 13 aprilie

Centru stânga (zona delimitată de străzile Banu Mărăcine, A. Șaguna, Kogălniceanu, Dornei, Piața Arenei, Bd. Revoluției): 14– 18 aprilie

Bujac: 19– 20 aprilie

Gai: 21– 22 aprilie

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.