Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu provocat de un trăznet. O casă a fost distrusă

O casă a fost distrusă complet, luni dimineaţa, ca urmare a unui incendiu provocat de un trăznet, care a lovit acoperişul de lemn al clădirii, focul fiind favorizat şi de faptul că imobilul avea mulţi pereţi din gips-carton.

Casa de tip vilă dintr-un cartier rezidenţial privat din comuna Vladimirescu, de lângă municipiul Arad, a fost lovită de un trăznet, luni dimineaţa, în timpul unei furtuni cu tunete şi fulgere. La faţa locului au ajuns două echipaje cu opt pompieri.

„În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, violent la acoperişul clădirii, favorizat de materialele de construcţii şi de vântul puternic, incendiul violent favorizat de materialul de contrucţie al casei, rigips, fără planşee de beton despărţitoare între mansardă şi restul clădirii. S-a intervenit circa o oră pentru limitarea şi izolarea incendiului şi circa două ore şi jumătate, pentru stingere. A ars acoperişul clădirii în totalitate şi au fost degradaţi pereţii casei, de asemneea, a ars în totalitate mansarda”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Pleşca a precizat că incendiul a pornit, cel mai probabil, din cauza unui trăznet, care a lovit acoperişul clădirii.

În ciuda intervenţiei rapide a pompierilor, structura din lemn a casei nu a rezistat, iar tavanul s-a prăbuşit.

Deoarece hidranţii din zonă nu au funcţionat, pompierii au fost nevoiţi să alimenteze de la o biserică din apropiere.

Conform unor informaţii, proprietarii casei nu au asigurare, aşa că nu îşi vor recupera paguba. Aceştia nu au reuşit să salveze niciun bun pe care îl aveau.

În casa cuprinsă de incendiu locuia o familie cu un copil, care au reuşit să iasă din clădire fără a fi răniţi.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.