Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu la un salon de masaj din Vladimirescu

salonCea mai mare parte a unui salon de masaj din comuna arădeană Vladimirescu a ars, sâmbătă după masă, 12 pompieri militari intervenind mai bine de două ore pentru a-l lichida, focul ameninţând să se extindă la o clădire învecinată.

La fața locului s-au intervenit cu cinci autospeciale: trei maşini de stingere şi o autospecială de salvare şi lucru la înălţimi cu 12 pompieri militari şi o autospecială SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, George Pleșca, a declarat că incendiul se manifesta violent la momentul sosirii echipajelor și că s-a acționat timp de două ore pentru stingerea incendiului.

„În momentul sosirii primului echipaj de intervenţie incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă la etajul clădirii, propagat la o parte a acoperişului, şi cu posibiităţi mari de propragare la construcţia învecinată, care era la circa doi metri de casa cu rol de salon de masaj.

S-a acţionat circa o oră pentru limitarea incendiului şi încă o oră pentru lichidarea lui. S-a reuşit stoparea incendiului înainte de a se propaga la construcţia învecinată şi de a pătrunde la partea inferioară a locuinţei. Persoanele care erau în clădire s-au autoevacuat. În aceste moment se fac cercetări pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu“, a declarat George Pleșca.

În incendiu au ars complet acoperişul şi patru dintre cele cinci camere de la etajul întâi a clădirii.

Flăcările s-au extins ușor deoarece în camerele de la etajul întâi se aflau pături şi mobilier din lemn ce au facilitat amploarea focului.

Între primul etaj al clădirii şi acoperiş nu exista placă de beton, ci doar scânduri şi rigips, ceea ce a întreţinut incendiul.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.