Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu la un atelier de tâmplărie din Arad

incediuUn atelier de tâmplărie din centrul istoric al Aradului a fost distrus de un incediu puternic, sâmbătă, iar flăcările s-au extins la garajele vecinilor, care au reuşit la timp să-şi scoată maşinile.

Din cauza flăcarilor şi a căldurii degajată de acesta, geamurile unor apartamente de la etajele 3 şi 4 ale unui bloc aflat în imediata apropiere a atelierului, situat pe strada Cuza Vodă, care a ars s-au spart. Mai mult, au fost distruse și trei garaje.

La fața locului au ajuns peste 25 de pompieri, cu 5 autospeciale, iar incendiul a fost stins după aproximativ trei ore de luptă cu flăcările.

„În momentul sosirii primului echipaj de intervenție, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, favorizat de prezența materialului combustibil, lemn și burete.

Au fost solicitate alte patru echipaje de stingere în sprijin și un echipaj SMURD deoarece o persoană prezenta dureri în piept. A mai fost solicitat și un echipaj de descarcerare pentru facilitarea pătrunderii servanților în interior. În momentul în care au sosit și celelalte echipaje în sprijin s-a luat măsura protecției construcțiilor învecinate, tâmplăria aflându-se între patru case”, a declarat căpitanul George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgență Arad.

Atelierul de tâmplărie era funcţional şi în el se produceau canapele. Vecinii spun că acesta funcţionează de 15 ani în condiţii improprii şi fără autorizaţii.

foto: arhiva

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.