Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu la școala din Sâmbăteni. Elevii au fost evacuați

Un incendiu a izbucnit, marți, la acoperișul Școlii Gimnaziale „Sabin Manuilă“ din localitatea arădeană Sâmbăteni, iar aproximativ 200 de elevi aflați la cursuri, dar și profesori, au fost evacuați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, incendiul a fost semnalat la 112, iar mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului şi intervin pentru limtarea extinderii flăcărilor şi lichidarea incendiului.

Focul a cuprins o parte din acoperişul clădirii, în jurul hornului.

Primarul comunei Păuliş, de care aparţine satul, Ioan Turcin, a declarat pentru News.ro că acoperişul a luat foc de la coşul de fum al centralei termine pe lemne.

Conform sursei citate, şcoala are în jur de 200 de elevi din ciclurile primar şi gimnazial şi nimeni nu a fost rănit, cu toţii fiind evacuaţi fără incidente.

Şcoala s-a mai aflat în atenţia publică la începutul lunii decembrie, din cauza frigului din sălile de clasă. Atunci, cei circa două sute de elevi purtau la ore geci şi mănuşi, în condiţiile în care temperaturile în clase erau cuprinse între 6 şi 19 grade Celsius. Conducerea şcolii obţinuse aprobarea de la Inspectoratul Şcolar Arad să reducă durata unei ore de curs de la 50 la 40 de minute, iar pauza a fost redusă de la 10 minute la 5 minute.

UPDATE

Autorităţile locale au decis să suspende cel puţin până joi, inclusiv, cursurile în şcoala din Sâmbăteni, care a fost cuprinsă de un incendiu, marţi, cauzat de coşul de fum supraîncălzit al centralei termice.

Acoperişul clădirii a fost distrus de flăcări pe o suprafaţă mare, în timp ce mai multe săli de clasă sunt inundate.

Incendiul a fost cauzat de hornul supraîncălzit, care a aprins structura din lemn a acoperişului.

Pompierii au constatat că în şcoală funcţionau două centrale termice pe lemne, iar apa din sistem ajungea la 90 de grade. Bărbatul desemnat să se ocupe de întreţinerea focului ar fi pus prea multe lemne, iar flăcările au urcat pe coşul de evacuare a fumului şi l-au încins.

Din cauza pagubelor provocate de flăcări şi a scurgerilor de apă în unele clase, în urma intervenţiei pompierilor, cursurile au fost suspendate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.