Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu la groapa de gunoi a Aradului. UPDATE Incendiul a fost lichidat

Un incediu puternic a izbucnit, vineri dimineaţa, la groapa de gunoi a oraşului Arad, fiind afectată o suprafaţă de aproape 3.000 mp.

Incendiul a fost anunţat în jurul orei 4.40, de şoferi, care circulau pe DN 79 Arad – Oradea sau pe centura municipiului Arad, ca fiind unul de vegetaţie uscată, dar în momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului au observat că ard deşeurile din groapa de gunoi, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp.

„Intervine Detaşamentul de Pompieri Arad cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi şapte subofiţeri”, a informat ISU Arad.

În sprijinul pompierilor au venit angajaţi ai firmei de care aparţine groapa de gunoi, care intervin cu buldoexcavatoare şi camioane de pământ. Degajările mari de fum afectează zone locuite ale oraşului, în special cartierul Grădişte.

Reprezentanţii ISU Arad estimează că incendiul va fi stins complet după câteva zile.

Rampa ecologică de gunoi a Aradului a fost inaugurată în 2003, după o investiţie de 2,3 milioane de euro, fiind prima din judeţ şi printre primele din ţară care respectă standardele internaţionale de protecţie a mediului.

UPDATE 2

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a informat vineri seara, în jurul orei 21.00, că echipajele de pompieri ce au intervenit la groapa de gunoi FCC se retrag, incendiul fiind lichidat.

„Va rămâne în supraveghere personal de la locul de muncă, cu dispozitiv de la hidranții exteriori, iar mâine (sâmbătă – n.r.) vor continua operațiunile de astupare cu pământ. Cauza probabilă a incendiului: autoaprindere. Pe timpul intervenției a fost refulată asupra focarelor o cantitate de aproximativ 350 mc de apă“, a informat ISU Arad.

UPDATE

„În data de 17 august, în jurul orei 4.30 a fost semnalat un incendiu în zona activă a depozitului conform de deșeuri nepericuloase, operat de către SC FCC Environment România SRL. La fața locului s-au deplasat 2 echipaje de intervenție din partea ISU Arad.

Incendiul a fost localizat și este în faza de stingere cu apă, acționând în acest sens 2 autospeciale ale ISU Arad, precum și echipa de intervenție a SC FCC Environment România SRL. Suplimentar este în pregătire acoperirea zonei focarului cu pământ, existând în acest sens rezerve de pământ și utilaje de încărcare, transport și tasare, precum și resursele umane necesare.

La ora 7.30 s-a început transportul de pământ pe zona afectată de incendiu folosind utilaje de mare capacitate. Urmare a acestei acțiuni emisiile de fum au fost diminuate semnificativ.

Suprafața incendiului este estimată la 1.200 mp și este situată în zona activă depozitului, mai exact în sectorul 11 al acestuia.

Factor de mediu afectat: aerul, datorită emisiilor de fum

În vederea  asigurării accesului operatorilor de salubrizare în depozit și a evitării întreruperii activității de depozitare a deșeurilor, s-a amenajat o zonă de stocare intermediară pentru transferul deșeurilor la depozitarea finală“, a informat FCC Environment România SRL.

foto/video: ISU Arad

 

 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.