Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Incendiu la Măderat. 35 de tone de baloţi de paie au ars

Aproape 35 de tone de baloţi de paie au ars, în noaptea de marţi spre miercuri, la două depozite din localitatea arădeană Măderat, cuprinse de un puternic incendiu, acestea fiind foarte apropiate unul de celălalt.

Pompierii au intervenit până dimineaţă, însă unul dintre depozite, construit din lemn, a fost distrus complet.

„În această dimineață în jurul orei 02.15, cele doua echipaje ale Detașamentului de Pompieri Ineu s-au deplasat în localitatea Măderat la un incendiu ce se manifesta la două depozite de baloți în fostul CAP. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent, generalizat la ambele depozite aflate la aproximativ 70 m distanță unul de celălalt. Depozitele erau pline cu baloți, unul fiind construit din lemn, fapt ce a favorizat extinderea imediata a incendiului. A fost solicitat sprijinul SVSU Pâncota, care a venit cu două autospeciale și SVSU Șiria cu o autospecială. În total au intervenit 9 pompieri militari (1 ofițer și 8 subofiteri) și 10 voluntari“, a informat ISU Arad.

În incendiu a ars în totalitate unul dintre depozite, iar pompierii au acționat apoi pentru stingerea ultimelor focare de incendiu.

„La finalul operațiunilor de intervenție se va face cercetarea la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile a incendiului“, a mai anunțat ISU Arad.

UPDATE

Cauza probabilă a incendiului este „folosirea cu intenție a surselor de aprindere în vederea producerii incendiului“, a informat ISU Arad.

„La sosirea echipajelor ardeau generalizat ambele clădiri, aflate la o distanță de aproximativ 50 – 60 m una de alta. Clădirile nu erau conectate la rețeaua electrică și nu au fost găsite urme de propagare a focului de la una la alta“, au precizat reprezentanții ISU Arad.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.