Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu la groapa de gunoi din Lipova

Un incendiu puternic a cuprins rampa de gunoi a oraşului Lipova, în cursul nopţii de miercuri spre joi, iar fumul dens a ajuns și localităţi învecinate.

Iniţial, Primăria din Lipova a solicitat doar forţele locale de intervenţie, însă pentru că flăcările s-au extins şi mai mult, cu degajări mari de fum, au solicitat sprijinul pompierilor de la Arad şi alte localităţi învecinate.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, la sosirea pompierilor ardeau deja 500 de metri pătraţi din rampa de gunoi, iar fumul ajunsese în cartiere din municipiul Arad.

„În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta pe aproximativ 500 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum şi flacără deschisă. Fumul s-a simţit şi în municipiul Arad, la 25 de kilometri distanţă”, a spus Pleşca, citat de News.ro.

Primarul din Lipova, Iosif Jichici, a declarat pentru News.ro că a sesizat Poliţia în acest caz.

„Din punctul meu de vedere, este evident că focul a fost provocat. Au fost mai multe focare, ceea ce arată că s-a dorit incendierea. Am chemat criminaliştii, au venit şi au făcut fotografii, iar ancheta este în derulare”, a declarat primarul. Pompierii spun că misiunea de stingere nu se va încheia mai devreme de vineri, din cauza suprafeţei mari afectate şi a volumului mare de deşeuri care ard.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.