Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu cu pericol de explozie, la o gospodărie din Lipova

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit, vineri, la anexa unei case din orașul Lipova, existând și pericolul unei explozii, deoarece în interior se aflau saci cu azotat de amoniu.

Conform ISU Arad, vineri, în jurul orei 11.00, a fost anunțat un incendiu la o anexă a unei case particulare din orașul Lipova.

Pentru stingerea focului au intervenit Secția de Pompieri Bârzava și SVSU Lipova, care au reușit lichidarea incendiului și salvarea clădirii principale a proprietarului. „În anexă, pe lângă materialele lemnoase și plastice care ardeau, proprietarul avea depozitați trei saci cu azotat de amoniu. Această substanță este un îngrășământ, nu este combustibil, dar poate întreţine arderea, chiar şi în absenţa aerului, iar la temperaturi mari există pericol de explozie. Echipajul de pompieri a reușit evacuarea imediată a sacilor cu azotat de amoniu, îndepărtând în acest fel orice pericol de explozie sau propagare a incendiului la vecinătăți“, a informat ISU Arad.

Incendiul a fost lichidat, dar aproximativ 80% din anexă a ars. Pompierii au stabilit că incendiul a a fost provocat de scânteile provenite de la un aparat de sudură.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.