Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Incendiu în bucătăria unui restaurant din Atrium Mall

Un incendiu a izbucnit, luni seară, în bucătăria unui restaurant din mall-ul Atrium, flăcările fiind stinse de angajații unității.

Mai multe persoane au sunat la 112, în jurul orei 22.30, când magazinele din mall erau deja închise, însă mai funcţionau restaurante, cafenele, cinematograful şi spaţii de divertisment şi sport.

În mall se aflau la acel moment aproximativ 100 de persoane, iar unele dintre acestea, inclusiv din cinematograf, au simţit miros de fum şi au sunat la 112.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, citat de News.ro, la sosirea echipajelor de intervenţie, clienţii mall-ului erau deja evacuaţi, iar incendiul, care izbucnise într-un restaurant de la etajul al doilea, fusese stins de către angajaţi.

Pleșca a precizat că a ars hota din bucătăria restaurantului, flăcările fiind mari deoarece aceasta era îmbibată cu ulei. Incendiul nu s-a extins iar pompierii ajunşi la faţa locului au deconectat întreaga clădire de la reţeaua electrică pentru a se asigura că nu există niciun pericol.

La faţa locului au ajuns şi echipaje SMURD, însă nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit ISU, cauzele incendiului sunt în cercetare, iar un echipaj de pompieri a rămas la faţa locului pentru a se asigura că nu există pericolul izbucnirii unui alt incendiu.

UPDATE

Reprezentanții Atrium Mall au informat, marți, că incendiul a izbucnit în spațiul comercial Bon Papa, pe fondul aprinderii uleiului rezidual de la hote.

„Intervenția din partea personalului Atrium Mall a fost rapidă, incediul fiind stins de sistemul de stingere de tip sprinkler de îndată ce au apărut primele flăcări, astfel că, în momentul în care au ajuns pompierii incendiul era oprit. Persoanele prezente în complexul comercial au fost evacuate și au rămas în zonele de siguranță până în momentul în care ISU Arad, prin reprezentanții săi, au permis accesul în mall angajaților de la spațiile închiriate. Activitatea în mall este restabilită. Arterele de circulație pentru vizitatori și clienți au fost curățate. Atrium Mall își așteaptă vizitatorii, garantând siguranța în incinta complexului“, se arată într-o informare a celor de la Atrium Mall.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.