Ziarul electronic al arădenilor

Incendii în Arad, în 2017. Trei morți, cinci răniți, pagube de 31 milioane lei

Aproximativ 400 de incendii au fost înregistrate, anul trecut, în județul Arad, valoarea pagubelor fiind de aproape 31 de milioane de lei, iar trei persoane au murit.

Datele au fost făcute publice, marți, de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ al județului Arad, în cadrul prezentării bilanțului de activitate pentru anul 2017.

Astfel, anul trecut, în județul Arad, au fost înregistrate 391 de incendii, cele mai multe fiind în mediul rural.

„Se constată o creștere a procentului de creștere a incendiilor la gospodăriile cetățenești și o scădere a numărului de incendii produse în industrie respectiv la unitățile de comerț. 61% s-au produs la gospodarii cetăţeneşti, anexe şi terenuri ale acestora. Din totalul incendiilor produse la nivelul județului Arad, în 2017, ca și cauză de producere a acestora, a dominat flacăra (focul lăsat nesupravegheat) respectiv jarul sau scânteia. Din totalul de 391 de incendii, 47% s-au produs în mediul urban şi 53% în mediul rural“, se arată în bilanțul ISU Arad.

Conform datelor ISU Arad, pagubele înregistrate ca urmare a producerii incendiilor au fost de aproximativ 31 milioane lei.

„În incendiile produse în decursul anului trecut şi-au pierdut viaţa un număr de 3 persoane, iar alte 5 au fost rănite. Este un fapt îmbucurător că s-a redus numărul de persoane decedate și rănite față de anii anteriori. Ținta Inspectoratului este să ajungem la valoarea de 0 persoane decedate sau rănite în incendiile de pe raza județului Arad. Un capitol important în această evaluare a misiunilor îl atribuim intervențiilor executate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă  în executare misiunilor de stingere a incendiilor. Acestea au intervenit, în cooperare cu forțele profesioniste, la un număr de 87 de misiuni de stingere a incendiilor“, au explicat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Serviciile voluntare au mai intervenit și la incendiile de vegetaţie uscată din sectorul de competenţă sau în sprijinul forțelor profesioniste, la incendiile de locuințe și anexe gospodărești.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.