Ziarul electronic al arădenilor

Încă un demers pentru reluarea curselor pe Aeroportul Arad

Trei parlamentari s-au întâlnit cu conducerea Autorității Aeronautice Civile din România, pentru a analiza situația Aeroportului din Arad, în vederea reluării curselor aeriene.

Senatorul Mihai Fifor și deputații Florin Tripa și Adrian Todor s-au întâlnit, luni, cu Armand Petrescu, directorul general al Autorității Aeronautice Civile din România.

„Am analizat împreună situația Aeroportului din Arad și am încercat să identificăm soluții pentru atragerea unor companii aeriene care să opereze de pe Arad. Întâlnirea noastră se subscrie intenției declarate a parlamentarilor PSD de Arad de a întreprinde orice demers legal și posibil pentru punerea în valoare a acestui aeroport.

În perioada imediat următoare vom avea o serie de întâlniri cu reprezentanți ai celor mai importante companii aeriene care operează deja în România, existând toate premisele ca, începând cu anul viitor, să se reia zborurile regulate și de pe Arad“, a anunțat senatorul Mihai Fifor, prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare.

Pe Aeroportul din Arad nu mai sunt curse regulate de pasageri din aprilie 2015, când compania Wizz Air la renunţat la operarea cursei pe ruta Arad-Bergamo, considerând-o nerentabilă.

În luna ianuarie, Conducerea Consiliului Județean Arad a cerut sprijnul parlamentarilor pentru ca Aeroportul să fie inclus în calendarul regulat de zboruri al companiei Tarom, iar cheltuielile aeroportului să fie preluate de Ministerul Transporturilor.

Solicitarea a fost făcută în cadrul întâlnirii dintre administrație și parlamentarii de Arad.

CITITI SI: Parlamentarii, solicitați să ajute Aeroportul Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.