Ziarul electronic al arădenilor

Încă un deces din cauza gripei înregistrat la Arad

O femeie din Arad a murit din cauza gripei, fiind al cincilea deces înregistrat în județ, în timp ce, la nivel național, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 107. 

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunțat, marți, că două femei şi un bărbat au murit din cauza gripei în ultimele 24 de ore.

Astfel, la o femeie în vârstă de 68 de ani din Bihor, cu boli conice şi nevaccinată antigripal, a fost confirmat virus gripal de tip A pandemic. Femeia a murit în cursul zilei de luni.

De asemenea, este vorba despre o femeie de 77 de ani din Arad, nevaccinată antigripal, la care medicii au depistat virus gipal tip B. Şi această pacientă a murit în cursul zilei de luni.

În plus, s-a înregistrat decesul unui bărbat din judeţul Cluj, bolnav cronic, nevaccinat antigripal, la care medicii au depistat virus gripal de tip A.

În județul Arad, numărul persoanelor care au decedat din cauza gripei a ajuns la cinci. Au murit patru femei, cu vârste cuprinse între 63 și 77 ani de ani, și un bărbat în vârstă de 62 de ani.

Cea de a cincea persoană din judeţul Arad care a decedat din cauza gripei este o femeie în vârstă de 77 ani, din oraşul Pâncota.

„Femeia în cauză s-a internat în data de 12 martie, pe Secţia Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. În urma consultului de specialitate făcut la internare, medicii au depistat o serie de comorbidităţi, cum ar fi insuficienţă respiratorie acută, boală coronariană trivasculară, angină pectorală instabilă, sechele infarct miocardic inferior, insuficienţă cardiacă NYHA IV, obezitate gradul I, diabet zaharat tip II, bronhopneumopatie cronică obstructivă, insuficienţă renală cronică, fibrilaţie atrială permanentă. O zi mai târziu, de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti a venit rezultatul pozitiv pentru virus gripal de tip B. A decedat luni, 19 martie, în jurul orei 21.00, prin stop cardio-respirator iresuscitabil. Pacienta era nevaccinată“, a precizat dr. Daniela Cîrnaţu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.