Ziarul electronic al arădenilor

Încă un deces cauzat de gripă, înregistrat la Arad

O femeie din Arad a murit din cauza gripei, acesta fiind al șaptelea caz înregistrat în județ, în timp ce la nivel național au fost consemnate 125 de cazuri.

Potrivit ultimei centralizări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 125.

„Ultima persoană care a murit din cauza gripei avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată antigripal. Este vorba despre o femeie de 76 de ani, din judeţul Arad“, a informat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

„Femeia care avea vârsta de 76 de ani era din comuna Hăşmaş, judeţul Arad şi a fost internată în spital în data de 6 martie. În urma internării i s-a izolat virusul gripal de tip B, în data de 7 martie i s-au recoltat probe biologice, iar în 8 martie boala a fost confirmată. Datorită patologiei severe respiratorii – de la insuficienţă respiratorie, bronhopneumopatie cronică obstructivă, cord pulmonar cronic, astm bronşic şi hipertensiune arterială pacienta a rămas internată până în 23 aprilie, dată la care a decedat de altfel, datorită complicaţiilor respiratorii. De menţionat că pacienta nu era vaccinată antigripal“, a declarat dr. Daniela Cîrnaţu.

În județul Arad, numărul persoanelor care au decedat din cauza gripei a ajuns la șapte. Au murit cinci femei, cu vârste cuprinse între 63 și 77 ani de ani, și doi bărbați, de 62 de ani, respectiv 75 de ani.

În luna martie, în județul Arad au decedat două persoane din cauza gripei. O femeie în vârstă de 77 ani, din oraşul Pâncota, a decedat în 19 martie, prin stop cardio-respirator iresuscitabil. Pacienta nu era vaccinată. De asemenea, un bărbat de 75 de ani a murit, în ultima săptămână din luna martie. Acesta nu era vaccinat antigripal şi avea şi alte probleme de sănătate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.