Ziarul electronic al arădenilor

Încă o promisiune pentru pasajele de pe centura Aradului

pasaj-300x200-300x200-300x200Ministrul Transporturilor, Sorin Petru Bușe, a declarat că, în primăvara anului viitor, vor începe lucrările la unul dintre cele două pasaje rutiere aflate în construcție pe centura municipiului Arad.

Este vorba de pasajul rutier din zona CET, iar ministrul a afirmat că până la finalul anului 2017 va fi gata și cel din Micălaca.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor se menționează că licitația pentru lucrările la pasajul din Micălaca urmează să fie lansată în această lună.

„Mă bucur că avem ocazia de a rezolva o problemă foarte importantă aici, la Arad, cea a pasajelor peste calea ferată. CNADNR (noul CNAIR) îşi asumă unul dintre acestea (cel din zona CET – n.r.) în regie proprie. Astfel, în martie – aprilie 2017, imediat ce va începe sezonul de lucru, vor demara şi lucrările. Acestea vor fi finalizate într-un termen de 4 luni. Cât despre celălalt pasaj (cel din Micălaca – n.r.), licitaţia pentru execuţia lucrărilor va fi lansată luna aceasta, iar atribuirea se va face în iarnă, astfel că lucrările vor putea începe, de asemenea, în martie – aprilie 2017. Aici execuţia va dura aproximativ 8-9 luni. Aşadar, până la finalul lui 2017 vor fi gata ambele pasaje. Reuşim, aşadar, să lucrăm cu autorităţile locale, cum am făcut-o şi în alte proiecte, pentru a le duce la bun sfârşit“, a declarat ministrul Sorin Buşe, care a făcut, joi, o vizită la Arad, unde s-a întâlnit cu autoritățile locale și județene.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADNR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, din zona CET, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti, din Micălaca).

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.