Ziarul electronic al arădenilor

Încă două blocuri sociale vor fi construite pe str. Tarafului

Pe strada Tarafului din cartierul arădean Sânicolaul Mic vor mai fi construite două blocuri sociale, municipalitatea susținând că există un număr mare de cereri pentru locuințe sociale.

Cele două blocuri vor fi cu două etaje, iar la parterul fiecăruia vor exista spații pentru servicii și/sau pentru comercializare produse alimentare.

Fiecare bloc va avea 32 de apartamente, dintre care 20 apartamente cu o cameră, cu o suprafaţă utilă de 35 mp, și 12 apartamente cu 2 camere, cu o suprafaţă utilă de 51,7 mp, toate dotate cu baie proprie şi bucătărie.

De asemenea, locuinţele vor avea instalații și branșamentele pentru apă, canalizare, gaz, energie electrică, CATV.

Fiecare bloc va fi dotat cu centrală termică proprie pentru asigurarea căldurii în locuință și a apei calde, acesta fiind alimentată cu gaz metan.

Municipalitatea arădeană va contracta, în urma unei licitatii, o firmă care să execute proiectul tehnic pentru cele două blocuri.

„Având în vedere numărul tot mai mare de solicitări pentru aceste locuinţe de tip social, administraţia locală doreşte extinderea acestei zone prin construirea unui cvartal cu funcţiunea de locuinţe, spaţii comerciale şi de servicii. Prin construcţiile propuse se urmăreşte creşterea nivelului de trai pentru persoanele încadrate în categoria celor cu probleme sociale”, se menţionează în anunţul de licitaţie publicat de Serviciul Electronic de Achiziţii Publice.

Blocurile vor avea structura de rezistență metalică, planșee din beton armat, închideri exterioare din panouri sandwich metalice (placat cu ghips carton spre interior), învelitoare tip șarpantă, finisaje obișnuite pentru acest tip de locuințe.

Valoarea estimată a contractului de proiectare este 261.102 lei, iar data limită de depunere a ofertelor este 11 august.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.